Главная | Регистрация | Вход | RSS Четвер, 16.05.2024, 04:18

Сайт учителя початкових класів Герасимчик Ірини Миколаївни

Меню сайту
Учительська
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входа
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Главная » 2012 » Березень » 20

Усі учні початкових класів Дніпропетровщини з 1 вересня 2012 року навчатимуться за новим державним стандартом початкової загальної освіти. Про це повідомила заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова під час колегії головного управління освіти і науки облдержадміністрації, яку вона провела за дорученням губернатора Олександра Вілкула.

 «Новий Державний стандарт початкової загальної освіти покликаний підняти початкову освіту на якісно новий рівень. Він передбачає поетапне становлення дитячої особистості, її фізичний, пізнавальний, соціальний, естетичний розвиток. Одним із складових нового стандарту початкової освіти є впровадження інформаційних технологій та використання здоров’язберігаючих технологій, які спрямовані на формування, збереження та зміцнення здоров’я учнів», - сказала заступник голо ... Читати далі »

Переглядів: 385 | Додав: Irishka | Дата: 20.03.2012 | Коментарі (0)

                  
МОНмолодьспорту з минулого навчального року проводить багато заходів, які сприяють популяризації проведення фінального етапу Чемпіонату Європи з футболу в нашій країні.

«Так, нами запроваджено факультативний курс для старшокласників  «Ми господарі Євро». В організації та проведенні уроків беруть участь не тільки учні та вчителі, а й відомі футболісти, тренери, футбольні функціонери, спортивні журналісти», - сказав Дмитро Табачник під час прес-конфернеції.

Також Міністерство виступило організатором багатопрофільного конкурсу «Ми господа ... Читати далі »

Переглядів: 421 | Додав: Irishka | Дата: 20.03.2012 | Коментарі (0)


Про це сьогодні заявив Перший заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту Євген Суліма під час наради ректорів вищих педагогічних навчальних закладів з питань підготовки педагогічних кадрів до роботи в умовах запровадження нових стандартів середньої освіти.

Євген Суліма наголосив, що у зв’язку із затвердженням Урядом нових державних стандартів початкової загальної освіти та базової і повної загальної середньої освіти підготовка вчителя вимагає принципової корекції.


«Предметом сьогоднішньої зустрічі є обговорення проблеми нового наповнення з ... Читати далі »

Переглядів: 493 | Додав: Irishka | Дата: 20.03.2012 | Коментарі (0)


На базі Дніпропетровського обласного центру науково-технічної творчості та інформаційних технологій учнівської молоді (ДОЦНТТ та ІТУМ) тридцять років успішно працює науково-технічний факультет Дніпропетровського територіального відділення Малої академії наук України. Факультет є справжнім осередком знань, де роблять свої перші кроки в науці наші майбутні вчені, де формується освіта майбутнього.

Щорічно проводиться прийом слухачів до науково-технічного факультету ДВ МАН, осіння та зимова сесії, обласний конкурс-захист. За результатами обласного конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт переможці беруть участь у Всеукраїнському конкурсі.

Науково-технічний факультет ДВ МАН України активно співпрацює з вищими навчальними закладами області, фахівці яких залучаються до проведення лекцій ... Читати далі »

Переглядів: 278 | Додав: Irishka | Дата: 20.03.2012 | Коментарі (0)


На початку березня 2012 року в межах Тижня всеукраїнських і міжнародних науково-освітніх проектів «Україна-Європа-Світ-2012» відбувся щорічний Всеукраїнський конкурс юних раціоналізаторів та винахідників «Природа-людина-виробництво-екологія».

Захід відбувся на базі Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді за підтримки Державної служби інтелектуальної власності України і Державного підприємства «Український інститут промислової власності».

Конкурс складався з таких секцій: біологія, ресурси енергозбереження, екологічні технології та прикладна екологія, фізика, хімія, медицина й охорона здоров’я, сільськогосподарське дослідництво та винахідництво. Фахівці Інституту взяли участь у роботі експертних груп конкурсу для надання об’єктивного аналізу та оціню ... Читати далі »

Переглядів: 327 | Додав: Irishka | Дата: 20.03.2012 | Коментарі (0)



Губернатор Олександр Вілкул привітав освітян Дніпропетровщини зі здобуттям 13 медалей і Гран-прі Третьої Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти – 2012». Зокрема, Дніпропетровський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти отримав найвищу нагороду, гран-прі виставки – «Лідер післядипломної освіти України». Освітяни нашої області здобули 4 золотих, 8 срібних і 1 бронзову медаль. «Дніпропетровщина поповнила свою скарбницю досягнень у сфері освіти високими нагородами. Перемоги освітян нашої області є свідченням їх відданої праці, ефективної діяльності Інституту післядипломної діяльності, навчальних закладів, управлінь та відділів освіти у справі модернізації освітньої галузі. Я вітаю освітян нашого регіону та бажаю їм і надалі йти шляхом н ... Читати далі »
Переглядів: 294 | Додав: Irishka | Дата: 20.03.2012 | Коментарі (0)


У рамках обласної акції «Від усієї душі!» заступник голови облдержадміністрації Іван Ступак привітав жінок-учених з Міжнародним жіночим днем. У святковому зібрані взяли участь 100 жінок-вчених, які мають особливі досягнення у сфері науки. Захід пройшов у рамках реалізації Програми розвитку сімейної та гендерної політики у Дніпропетровській області.

Під час урочистого зібрання Іван Ступак вручив за особливі заслуги та досягнення в науці жінкам-вченим почесні грамоти й подяки голови облдержадміністрації, головного управління освіти і науки, управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації. Почесну грамоту голови облдержадміністрації було вручено Валентині Куцовій, доктору технічних наук, професору Національної металургійної ... Читати далі »

Переглядів: 291 | Додав: Irishka | Дата: 20.03.2012 | Коментарі (0)


1-2 березня 2012 року департаментом загальної середньої та дошкільної освіти спільно з Національною Асамблеєю інвалідів України, Всеукраїнським Фондом «Крок за кроком» проведено семінар «Міжвідомчий підхід до формування соціальної політики у сфері освіти дітей з інвалідністю» в рамках українсько-канадського проекту «Інклюзивна освіта для дітей з особливими потребами в Україні».

У семінарі взяли участь спеціалісти управлінь освітою з питань інклюзивного навчання, управлінь соціального захисту населення, представники Мінрегіонбуду та завідуючі обласними психолого-медико-педагогічними консультаціями.

Мета проведення семінару – вироблення стратегії міжвідомчої взаємодії у впровадженні інклюзивного навчання т ... Читати далі »

Переглядів: 286 | Додав: Irishka | Дата: 20.03.2012 | Коментарі (0)

          

Станом на кінець лютого право на участь в Олімпійських іграх 2012 року в Лондоні вибороли 179 спортсменів збірних команд України у 18 видах спорту.

Зокрема, це стрільба кульова, плавання, легка атлетика, стрільба з лука, кінний спорт, стрибки у воду, сучасне п’ятиборство, веслування на байдарках і каное, веслування академічне, вільна боротьба, гімнастика спортивна, бокс, гімнастика художня, важка атлетика, стрибки на батуті, велосипедний спорт – шосе, вітрильний спорт, тхеквондо ВТФ.

Цьогоріч проводяться кваліфікаційні змагання, де спортсмени України мають можливість завоювати ліцензії на участь в Олімпійських іграх-2012.        

E таких видах спорту як фехтування, триатлон, вело ... Читати далі »

Переглядів: 308 | Додав: Irishka | Дата: 20.03.2012 | Коментарі (0)


На сторінках деяких засобів масової інформації через їхню некомпетентність розповсюджено неправдиву інформацію стосовно вартості виготовлення документів про освіту, а саме: державне підприємство «Інфоресурс» -  уповноважений орган МОНмолодьспорту із забезпечення навчальних закладів документами про освіту - закуповує у ДП «ПК «Зоря» бланки документів про освіту, що виготовляються поліграфічним способом по 1,49 грн., а реалізовує навчальним закладам – по 36,30 грн.

У зв’язку з цим хочемо зазначити!

Державне підприємство «Інфоресурс» забезпечує навчальні заклади документами про освіту державного зразка (далі – документи про освіту), що виготовляються поліграфічним способом та, на основі фотокомп’ютерних технологій,  перелік та зразки яких затверджено постановою Кабіне ... Читати далі »

Переглядів: 398 | Додав: Irishka | Дата: 20.03.2012 | Коментарі (0)


У березні ц.р. розпочинається Перший Міжнародний литовсько-український конкурс плакатів, малюнків і фотографій «Дружать діти на планеті!». Організатори конкурсу – Вільнюський центр молоді, Литовська громадська організація «Від серця до серця», Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Серце до серця» за підтримки Уповноваженого Президента України з прав дитини, Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Міністерства освіти і науки Литовської Республіки, Міністерства внутрішніх справ України, Посольства Литовської Республіки в Україні, Посольства України в Литовській Республіці.

Конкурс малюнків (плакатів) і фотографій проводиться серед учнів загальноосвітніх, позашкільних, професійно-технічних, вищих навчальних закладів України і Литовської Республіки на тему: «Дружать діти на пл ... Читати далі »

Переглядів: 312 | Додав: Irishka | Дата: 20.03.2012 | Коментарі (0)


В останню п’ятницю зими в приміщенні Київського міського будинку вчителя відбулося розширене засідання Координаційної ради Асоціації керівників шкіл України (АКШУ) та Всеукраїнського клубу «Директор школи».

Учасники засідання активно включилися в обговорення проекту нових Типових навчальних планів, в цілому підтримавши ініціативи Міністерства. Щодо пропозицій до змісту і обсягу навчальних програм до нового Державного стандарту, то було зазначено, що зміст навчальних програм має бути оновлений відповідно до найновіших досягнень науки, значно спрощений та відкоригований у напрямку інтеграції змісту різних предметів.

Члени АКШУ - керівники шкіл висловили бажання і готовність брати активну участь у розробці та експертизі навчальних програм і пі ... Читати далі »

Переглядів: 288 | Додав: Irishka | Дата: 20.03.2012 | Коментарі (0)

Пошук
Архив записей
Друзі сайта
  • Усе для веб-мастера
  • Програми для всіх
  • Світ розваг
  • Кращі сайты Рунета
  • Кулінарні рецепти

  • Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz