Главная | Регистрация | Вход | RSS Понеділок, 29.04.2024, 17:38

Сайт учителя початкових класів Герасимчик Ірини Миколаївни

Меню сайту
Учительська
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входа
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Главная » 2012 » Квітень » 1 » Олександр Вілкул відкрив Всеукраїнський семінар організаторів дитячого оздоровлення та відпочинку влітку 2012 року
21:29
Олександр Вілкул відкрив Всеукраїнський семінар організаторів дитячого оздоровлення та відпочинку влітку 2012 року

Губернатор Олександр Вілкул відкрив Всеукраїнський семінар організаторів дитячого оздоровлення та відпочинку влітку 2012 року «В епіцентрі подій – літо». Семінар проходить на Дніпропетровщині з 26 до 29 березня цього року. У ньому беруть участь понад 200 представників від областей України. Це керівники дитячих оздоровчих закладів, вихователі та методисти. В урочистому відкритті семінару також взяли участь заступник голови Федерації профспілок України Тетяна Гулечко, голова Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок Віталій Дубіль.

Для учасників семінару провідні тренери й психологи проводитимуть тренінги та лекції щодо менеджменту та організації ефективної діяльності оздоровчих закладів. Зокрема, застосування технологій організації виховної роботи, підготовки програм й планів, командоутворення та мотивації працівників дитячих закладів оздоровлення й відпочинку тощо.

«Якісне оздоровлення дітей – це обов’язкова умова роботи влади. Ми аналізуємо кращий досвід. Для цього організовуються такі семінари. Цьогоріч семінар проходить на Дніпропетровщині. Адже ми маємо якісні результати. Ми готові поділитися з колегами своїм досвідом та перейняти кращі практики, що існують в інших регіонах», – сказав Олександр Вілкул.

В області ведеться активна підготовка до оздоровчої кампанії-2012.

Для надання практичної допомоги по забезпеченню роботи літніх таборів на обласному рівні, а також у кожному місті та районі створені робочі комісії. До складу комісій входять медики, представники СЕС і структурних підрозділів органів регіональної та місцевої влади, відповідальних за оздоровлення дітей. Це управління і відділи освіти, у справах молоді і сім'ї. Завдання цих комісій - надати дієву допомогу в усуненні порушень.

Як зазначив Олександр Вілкул, перші підсумки роботи цих комісій будуть підведені вже у квітні на нараді за участю заступників голів усіх міст і районів області, представників профспілок і керівників усіх дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

У рамках оздоровчої кампанії-2012 керівник області поставив завдання оздоровити близько 80 % від загальної кількості школярів області. Це понад 217 тис. дітей. У тому числі всі 85 тис. 946 дітей, які потребують особливої соціальної підтримки, будуть оздоровлені. Для цього виділено фінансування в розмірі понад 35 мільйонів гривень.

За підсумками оздоровчої кампанії 2011 року на державному рівні Дніпропетровська область увійшла до трійки лідерів за основними показниками: кількість дітей, кількість установ і якість послуг.

Влітку 2011 року оздоровленням та відпочинком було охоплено 208 тис. 179 дітей шкільного віку (у 2010 – 17 тис. 7430 дітей), що становить 73,5 % від загальної чисельності дітей шкільного віку, у тому числі 85 тис. 946 дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

За ініціативи губернатора цього року в рамках підготовки до оздоровчої кампанії 2012 року впроваджується нова практика: Олександр Вілкул поставив завдання головному управлінню освіти і науки, а також управлінню у справах сім'ї та молоді облдержадміністрації за два тижні до початку оздоровчої кампанії представити публічний звіт готовності дитячих таборів області. За два тижні до початку оздоровчої кампанії повинні бути підписані всі паспорти готовності літніх таборів.

«Завдання влади – забезпечити належні умови відпочинку та оздоровлення дітей влітку. Батьки повинні бути впевнені, що їхні діти будуть відпочивати і проводити активне дозвілля у дитячих таборах з комфортними умовами, якісним харчуванням, професійним доглядом вихователів і лікарів», – сказав Олександр Вілкул.

З 1 червня 2012 року для дітей, які потребують соціальної підтримки держави, у селі Орлівщина Новомосковського району почне працювати Обласний санаторно-оздоровчий центр на базі колишнього табору імені Олександра Матросова. Центр будується відповідно до завдання, поставленого Президентом України Віктором Януковичем щодо створення належних умов оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої уваги суспільства.

Цього року в області працюватимуть 956 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, з них 25 заміських, 931 з денним перебуванням. Крім того, планується оздоровлення дітей на базі 11 санаторіїв, які працюють протягом року.

                                       

Просмотров: 384 | Добавил: Irishka | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Архив записей
Друзі сайта
  • Усе для веб-мастера
  • Програми для всіх
  • Світ розваг
  • Кращі сайты Рунета
  • Кулінарні рецепти

  • Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz